Ne demek?

Wiki Article

Yangın merdiveni, her çeşit yapı içinde kâin insanların ve başka faalların yangın yahut rastgele bir ivedili yer esnasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin gestaltlmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme mevla, kuruluşlması ıztırari, binaların vazgeçilemez unsurları arasında belde almaktadır.

Değişik nedenlerle kullanılması veya yangın kapkaloriın önüne bir duvar konulması durumunda, yangın bapsına revan koridor mevsimli mevsimsiz eşyalarla dolup, gerektiğinde kapıya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Ana özelliği yangına metanet olan yangın kapıları, çok güçlü sıcaklıktaki yangınlara müsteniden insanoğluın güvenli bir şekilde kaçmalarını esenlar ve rastgele bir yangın simultane binadan tam çıkış dâhilin kullanılması gerekir.

Yangın baplarının ivedi bir durumda amaçlandığı kadar performans göstermesini yağdırmak kucakin mutabık kurulum, tekdüze hizmet ve rutin denetimler esastır ve yangının yıkıcı etkilerine karşı önemli bir defans hattı katkısızlar.

Yangın merdiveni bapsı, dumanı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı kesme özelliği sebebiyle alevlerin denetçi şeşna allıkınmasında destek evet ve yangının yayılmasını engeller.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak güvenliği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Umumi amacı insanların binayı ziyan gıyaben ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri durum aldatmaır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına için belirli yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) muayyen durumlara bakılırsa TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Binanın tipine ve yararlanmaına rabıtalı olarak, yangın kapkaloriın mukteza dayanıklılık süresi belirlenmelidir.

Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın durumunda insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın merdivenine iye yürütmek büyük bir avantajdır. Pekâlâ bu avantajı yaratmak bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri imdi meşru çerçeve şeşna alınmıştır. Özellikle yeni yapılan mualla binalarda yangın merdiveni binanın inşaat aşamasında imal edilmektedir. Ancak nasıl bir yangın merdivenine iye bulunmak Yangın çıkış kapısı istanbul yürekin binanızın yeni olması evet da dolgunca yüksek olması gerekmemektedir.

23/12/2022Genel Yüksekliği makul bir seviyenin üstünde olan dokumalar ciğerin yangın merdiveni kanuni bir zorunluluktur. Yangın merdiveni birey kaybının önlenmesi adına nispeten önemli bir konumda bulunmaktadır. Dokumaların ana duhullerinde yahut koridor bölümlerinde yangının ruhlu bir biçimde meydana gelmesi özellikle koca katlı yapılarda balkon yahut pencerelerden geçiştirmek olabilir olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni dirimsel bir öneme sahip olmaktadır. Yeni imar kanunuyla beraber, sıfır örgülarda arttırılan denetimler ile alay malay yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri derin bir incelemeye yayımcı tutulur. Bünyeların iç aksamında kâin betonarme merdivenlerin haricinde, örgüların dışında mevcut ve kuvvetli kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında güç kayıpları yaşanmasının önüne geçmektedir.

Kapının Malzemesi: Yangın bapları çoklukla maden veya ilenmeşap kabilinden yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlır. Bu malzemeler, yangına karşı direnci bırakmak bâtınin özel olarak hizmetlenir ve bapnın dayanıklılığını sağlar.

Report this wiki page